Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Фон дер Лайен: Русия и промените

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Фон дер Лайен: Русия и промените
Коментари Харесай

Земеделските министри от ЕС обвиниха Русия за фермерските протести

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации: Фон дер Лайен: Русия и измененията в климата са отговорни за фермерските митинги. Путин не схваща устрема към независимост

Русия употребява храните като оръжие и е отговорна за ниските цени на земеделските артикули в Европейски Съюз, съобщи през днешния ден белгийският аграрни министър Давид Кларинвал, откакто ръководи съвещанието на своите сътрудници в Брюксел, минало под обсадата на стотици трактори.

Забелязахме наличието на земеделците пред постройките на Съвета на Европейски Съюз, това е следващата от доста сходни прояви в Европа, уточни той. Земеделците понасят последствията от доста сложна конюнктура на пазара и са обезпокоени за своето бъдеще. Основните въпроси, които слагат, са свързани със строгите европейски правила за запазване на околната среда при тяхната активност. Виждаме все по-голямо разминаване сред тяхното ежедневие и европейското законодателство. Руснаците употребяват въпроса за храните, изключително за зърното, като оръжие. Ниските цени са повлияни и от съветските дейности в Украйна, добави Кларинвал.

Той добави, че европейските земеделци слагат въпроса за разликите в условията, при които работят те и техните сътрудници отвън Европейски Съюз. Държавите от Европейски Съюз са единни в мнението, че нещата не може да останат по този начин и че са нужни незабавни решения, сподели Кларинвал. Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз изиска оферти за опростяване на разпоредбите, получихме над 500 хрумвания и ги предадохме на Европейската комисия, разясни министърът.

По неговите думи се обмисля какво да се направи с комерсиалните съглашения на Европейски Съюз с непознати страни. Ще продължим поддръжката за украинския импорт на селскостопански артикули, само че е належащо по-добро решение по какъв начин те да доближават до пазарите отвън Европейски Съюз. Руснаците употребяват ситуацията, с цел да дестабилизират Европа и Украйна, разяснява Кларинвал.

Еврокомисарят по земеделието Януш Войчеховски съобщи, че ще предложи отпусканата на европейските земеделци държавна помощ да бъде предоставяна и следващата година. По неговите думи през днешния ден множеството страни от Европейски Съюз са подкрепили предложенията на комисията за по-малко администрация и за необработваемите площи. 

Целият европейски пазар към този момент е обиден от украинския импорт на аграрни артикули и това преди всичко се дължи на дейностите на Русия и пречките, които тя основава за корабоплаването в Черно море, уточни Войчеховски. По неговите думи в последните две години Европейски Съюз изнася за Украйна артикули за към 10 милиарда евро повече, в сравнение с внася от тази страна, само че в региона на земеделието европейският експорт е за 6 милиарда евро, а вносът от Украйна е за 25 милиарда евро.

По неговите думи бъдещето на комерсиалното съглашение с страните от Меркосур ще бъде несъмнено с политическо решение. Войчеховски настоя страните от Европейски Съюз да подхождат " по-гъвкаво ", когато дават помощ на земеделците при " изключителни условия ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР